Stolt som en tupp … höna … hen … ?

Igår var det skolavslutning och jag måste säga att jag är jättestolt över mina flickor. 


Den yngsta, Huliganen, har gått igenom sitt unga liv med många motgångar, allra helst i skolan. Men i år, när hon började 4’an, då vände vinden för henne (och oss). Hon hänger med bättre i alla ämnen, även om hon inte är helt godkänd i allt. Men det jobbar vi vidare med i 5’an. Hon har fått många nya vänner. Hon har sluppit sina värsta kombattanter. Jag är så glad för både hennes och hela familjens skull. 

Den äldsta, The Teen, har kämpat på, bytt språkval och haft det lite jobbigt med byte av lärare i flera ämnen. Men även hon har hängt med i alla ämnen och har även höjt sina betyg i flera. Hon har varit på sin första praovecka, med ett fantastiskt resultat. Hon vet nu med påtagligt vad hon kämpar för, Djurgymnasiet. 

Tyvärr så kom hon inte med i Upplandslaget i handbollen, men igår fick hon an liten revansch för det. Hon fick nämligen ett stipendium i idrott av skolan. Ett presentkort på Stadium och ett jättefint diplom med en motivering som i allafall får den här mamman att bli lite tårögd. 

Hon fick stipendiet tillsammans med hennes gode vän och klasskamrat Adde. Tyvärr så kunde jag inte filma när motiveringen lästes upp, för ingen hade en aning att det var dessa två fina ungar som skulle få utmärkelsen. Men det uppstod jubel bland klasskamraterna när namnen lästes upp. Så. Himla. Roligt. 


​​

Där står alla stipendiaterna. Det var endast i idrott som utmärkelserna gick till åttor, resten var till nior. 

Så ja, jag är stolt. Stolt som en tupp, höna eller kyckling. 

8 tankar om “Stolt som en tupp … höna … hen … ?

Kommentarer är stängda.