Jag älskar EMF.

Elisabeth Massi Fritz. Hon är klok, hon. Hon är kunnig, vet vad hon snackar om och är inte rädd för att inte vara PK. Hon säger inte bara vad hon tycker, utan även vad som är rimligt inom lagens gränser. Om utvisningar in the name of the law. Om straffvärdet och, något som jag själv aldrig har förstått, straffrabatter. 

Hur är det möjligt att kunna få rabatt på ett straff? Rabatt får du på Hemköp om du är  bonuskund. På H&M om du har handlat för ett visst antal kronor. På Lindex om du är stammis och så vidare.  

Men rabatt på straff? Detta får brottslingar varje dag i Sveriges rike. För att du är ung, oftast. Vad är det för jävla skit? Är du gammal nog att stoppa dicken i en utslagen kvinna så är du gammal nog att dömas för det. Är du gammal nog för att råna någon så är du gammal nog att ta konsekvensen av ditt brott. 

Nej bort med mjäkandet. Det är nog nu. Kvinnans åklagare kanske kan ta lite hjälp ifrån Massi Fritz när de överklagar. För det måste de väl ändå göra, eller vad tror ni?
Elisabeth Massi Fritz: ”Straffet är alldeles för lågt”
http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/215216
Ingvar Persson skrev en bra krönika i Aftonbladet som ni kan läsa här

”Rättegången har också handlat om den kränkning sändningen på Facebook har inneburit. Kvinnan själv beskriver hur det som hänt förstört hela hennes liv. Inte heller det tycks de nu dömda förstå.

För rättegången utgör gårdagens domslut förstås ett slags avslut, men sannolikheten är stor att den juridiska processen fortsätter. Och för offret kommer det som hände den där januarinatten kanske aldrig att vara helt över.”