Måste göra något. 

Det är dags att lagar skärps, att samhället ger tillbaka uppfostran till föräldrar och att alla börjar reagera när någon gör något fel. Det är dags för hårda avskräckande straff. 

Det är dags att sluta rycka på axlarna när din lokala butik blir smash-and-grab’ad, när ungdomar kallar varann hora som tilltalsnamn, när sexövergrepp blir mer vanligt än snatteri. 

Jag har fått nog. För länge sedan egentligen, men Facebook-streamingen i Uppsala i helgen blev nog droppen. Vad är det som gör att man tycker att det är helt okej att ha sex med någon som är helt utslagen? Att det filmades den här gången ser jag som positivt i den mening att nu finns det vittnen. 

Så det inte blir som på Gotland, när en rullstolsburen kvinna blev sexuellt utnyttjad och fråntagen sin rullstol, vilket betyder att hon lika gärna kunde varit fastbunden, eftersom hon inte kan ta sig någonstans. Men ord stod mot ord och killarna släpptes utan ens ett ajabaja. 

Vad är det för värld vi lever i när jag behöver tala om för min fjortonåring att inte lita på någon, hur snäll hen än verkar? Att inte gå på hemmafester utan att minst en kompis håller sig nykter och är beredd att ingripa/larma? Som en nutidens ”fyllechaffis”. Nej, hon går inte på såna fester än … men det lär ju komma. 

Ska jag inte kunna säga ”ha så kul” när hon går utanför dörren, istället för ”är mobilen laddad, pepparsprayen med och knogjärnet putsat”? Ska jag behöva beröva mina döttrar sin frihet redan innan de fått den?

Det är dags nu. Dags för förändring. Dags att ta snacket ut ur fikarummen och in på beslutfattarnivå. Det är dags att få de som bestämmer att vakna. 

Är ni med mig, vänner?

Här kommer lite statistik från BRÅ

Antalet anmälda våldtäkter ökade med 13 procent till 6 560 brott, medan anmälda brott om sexuellt tvång och utnyttjande minskade med 1 procent till 1 240. Antalet anmälda brott om sexuellt ofredande ökade med 20 procent till 10 500 brott. • Anmälda olaga hot ökade med 5 procent till 54 200 brott medan anmälda ofredanden minskade med 2 procent till 55 400 brott.
Anmälda brott om grov kvinnofridskränkning ökade med 2 procent till 1 870 anmälda brott under 2016, och grov fridskränkning ökade med 11 procent till 1 680 anmälda brott. 

2 tankar om “Måste göra något. 

 1. ✔om vi börjar med att återinföra värnplikten så har vi börjat någonstans..
  ✔Ta bort mobiler på lektioner en småsak men ack så behövligt
  ✔Höj straffen för Alla brott
  ✔Utvisa en icke svensk medborgare redan vid första brottet
  ✔Ta in såna som Joakim Lamotte och prata i skolor..mera ”arga-visa-var-skåpet-ska-stå-folk” inget pedagogiskt dravel..
  Så..nu har vi löst det..Jo förresten..Höj polisens lön MACHO och sparka Eliasson….

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.