Bokstavsbarn. 

Ni måste gå in och läsa  om ”vår” eminenta förening Bokstavsbarn som vi har här i Väsby. Ja, jag skriver vår inom citationstecken för Huliganen älskar denna förening. 

Jag kom i kontakt med Bokstavsbarnföreningen för ett par år sedan. En väninna med tre fantastiska flickor, alla med NPF, tog med oss till en klättringskväll. Huliganen kände på atmosfären i lokalen att ‘Här är det tryggt, här kan jag vara jag’. 

Först tänkte jag bara att det var ett fint initiativ av dessa unga människor att ställa upp och klättra lite med dessa barn. Men när jag pratade med ledarna så förstod jag att de gör så mycket mer. 

De ordnar kollon på sommaren, de har ordnat så fritidsgården i Runby har öppet endast för NPF-barn varannan torsdag, de har klättringen, de åker och badar med barnen, de har Bokstavspodden och en hel massa annat. De är ett väldigt bra stöd och otroligt fina förebilder för dessa barn. 

Som förälder, som då för tillfället var i en totalt havererad situation med Huliganens skola, så kände jag att det fanns hopp. Det fanns människor där ute som förstod. Det fanns ledare som faktiskt gillade vår Huligan för den hon var, inte för att de fick betalt för att vara med henne. Det fanns en ljus framtid även för vår lilla underbara tjej. 

Så när Årets Eldsjäl skulle nomineras i år så skickade jag in ett förslag till dem. Jag bad dem titta på Bokstavsbarn förening och se om de passade i deras kriterier. Och titta nu 

Läs hela artikeln här

Jimmy, 23, startade föreningen Bokstavsbarn efter helomvändning

Dela gärna det här inlägget på Facebook så fler kan ta del av Bokstavsbarn förening. 

Detta inlägg publicerades den november 3, 2016, i NPF. Bokmärk permalänken.