Förba*nades jäv*ar!

Är det något som vi bråkar om hemma, så är det de förb#*#ade jä*#a läxorna. Terminen har nyss startat och jag är redo att hänga mig i trappan. På riktigt, alltså, jag bryter fan ihop. 

Och dessutom så VET jag att jag inte är ensam. Kan inte någon göra en Gallupundersökning på vad folk med barn i skolåldern bråkar mest om? Jag slår vad om att det är läxorna.jag frågar er så här, kära läsare:

Hur många av er jobbar heltid? Ganska många, va?

Hur många av er som jobbar heltid tar med er extra arbete hem som ska göras ca en-två timmar varje kväll? Inte lika många, va?! Jag tror att ni skulle rättså omgående klaga hos både fack och chef om detta hände varje vecka. Det skulle iallafall jag göra. 

Så, hur fan ska våra kids orka? De som dessutom fortfarande leker? De som eventuellt har någon fritidssysselsättning  också? De som dessutom behöver mer sömn än oss vuxna?

Hur, jag frågar HUR ska de orka? Hur ska vi föräldrar fortfarande kunna motivera våra barn till mellan 7-9 timmars arbetstid per dag? Där varje enskild lärare dessutom tycker stt just DERAS läxor är viktigast. Och där lärarna inte har en aning om hur mycket de andra lärarna ger barnen i läxväg. 

Hur ska jag kunna motivera mina barn att läsa för lustens skull, när de är så less så de inte ens vill se en bok, efter läxläsningen?

DE ÄR BARA BARN!!

4 tankar om “Förba*nades jäv*ar!

  1. Hm, man kunde ju önska att det räckte. Vi har kämpat och det känns för dj*vla meningslöst när ungen vill ta livet av sig eller i bästa fall bara flytta hemifrån när man bad hen skriva mattesvaret med små bokstäver… Men sent i våras fick vi till att lämna in läxor elektroniskt, alltså skrivet på datorn. VILKEN skillnad! Fortfarande klagomål, men inga sammanbrott och ungen skrev flera meningar långa svar helt frivilligt! Vi har inte fått några läxor än i år, men jag hoppas vi får fortsätta med elektroniken.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.